Αρχείο - Δεκ 3, 2012

Συνεργασία για επιτάχυνση του ΕΣΠΑ- Υπουργείο Ανάπτυξης.

Συνεργασία με την πρωτοβουλία JASPERS (Joint Assistance to Support Projects in European Regions) επιδιώκει το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίηση του ΕΣΠΑ και να προετοιμασθεί το έδαφος για τη νέα προγραμματική περίοδο (2014-2020) η οποία θα έχει ριζικά διαφοροποιημένα ποιοτικά χαρακτηριστικά.


Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκιο στελεχών του JASPERS επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις 29-30 Νοεμβρίου την Αθήνα και συναντήθηκε με φορείς και διαχειριστικές Αρχές του ΕΣΠΑ. Στις συναντήσεις εξετάσθηκαν οι δυνατότητες συνδρομής του JASPERS κατ’ αρχήν σε έργα των τομέων τεχνολογιών πληροφορικής μεταφορών και περιβάλλοντος.

Σε ταραγμένα νερά «ρίχνουν δίχτυα» οι ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες.

Μεγάλες ψαριές... σε ταραγμένα όμως νερά προμηνύονται για τον εγχώριο κλάδο της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα ευρήματα της κλαδικής μελέτης που εκπονήθηκε από τη ΣΤΟΧΑΣΙΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε. η εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τον κλάδο σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία και την ηγετική του θέση σε διεθνές επίπεδο δημιουργούν θετικές προοπτικές σε αντίθεση με αρκετούς τομείς που έχουν πληγεί σημαντικά από την κρίση της ελληνικής οικονομίας.

Eμπειρία για ίδρυση επιχειρήσεων

Τα Τοπικά Σχέδια (ΤοπΣΑ) για την Απασχόληση σε όλη την Ελλάδα είναι ένα νέο πρόγραμμα το οποίο θα στηρίξει νέους επιστήμονες ασφαλισμένους του ΟΓΑ και ανέργους. Το νέο πρόγραμμα επιδοτούμενο από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ βοηθά τους ενδιαφερόμενους να ιδρύσουν επιχειρήσεις να καταρτιστούν ή να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.
Το πρόγραμμα ονομάζεται Τοπικά Σχέδια (ΤοπΣΑ) για την Απασχόληση σε όλη την Ελλάδα.

Πόροι από το ΕΣΠΑ για κατάρτιση ειδικευμένων εργαζομένων

Σε μια προσπάθεια της αντιμετώπισης της καλπάζουσας ανεργίας η οποία μαστίζει και τους διπλωματούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεκινούν τις επόμενες μέρες δύο επιδοτούμενα από το ΕΣΠΑ προγράμματα κατάρτισης ειδικευμένων εργαζομένων που στόχο έχουν την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.


Το πρώτο από τα προγράμματα αφορά στην επιδότηση κατάρτισης για διπλωματούχους μηχανικούς και τεχνίτες με 2.000 ευρώ και το δεύτερο στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας με πρόγραμμα που θα τρέξει σε κάθε περιφέρεια με τα τοπικά σχέδια για την απασχόληση.


Ειδικότερα μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται προκήρυξη για την κατάρτιση ανέργων με υποχρεωτική απασχόληση με επιδότηση 2.000 ευρώ για άνεργους διπλωματούχους μηχανικούς και τεχνίτες.

Πρόταση - βόμβα ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη φορολόγηση των εισοδημάτων.

Από την άλλη πλευρά για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την υπέρμετρη φορολογία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει όπως η «βασική» έκπτωση των 1.950 ευρώ ισχύει για όλα τα εισοδήματα και όχι μόνο για όσους δηλώνουν μέχρι 18.000 ευρώ.

Απειλή για τη δικαιόχρηση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο Σύνδεσμος ζητά τη φορολόγηση των εσόδων των επιχειρήσεων του κλάδου στο τέλος της χρήσης και μόνο με βάση τις γενικές διατάξεις. Με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών εν όψει της διαβούλευσης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο τονίζεται ότι η παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης του «πακέτου» franchise δεν αποτελεί μεταβίβαση ή εκχώρηση δικαιωμάτων κατά τα οριζόμενα από τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 1 περ. β' του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/