Αρχείο - Νοε 2012

Νοέμβριος 30

Με περισσότερες δόσεις η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών στο Δημόσιο

Στη βελτίωση του υφιστάμενου καθεστώτος των δόσεων όσον αφορά την εξόφληση των ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο προχωρά άμεσα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο πλαίσιο των ενεργειών που δρομολογούνται για να πάρει «ανάσες» η αγορά.


Αυτό αποκάλυψε χθες κατά τη διάρκεια συνεντεύξεως Τύπου ο αρμόδιος επί των εσόδων υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της «Ν» (φ. 19.11.2012 σελ.

Επιδότηση για την πρόσληψη 5.000 άνεργων πτυχιούχων ΑΕΙ

Επιχορήγηση επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ για απασχόληση ατόμων έως 35 ετών. «Ανοικτό» έως εξαντλήσεως των προβλεπόμενων θέσεων παραμένει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας έως 35 ετών.


Η επιχορήγηση ανέρχεται στα 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ την ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών. Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες ενώ η επιχορήγηση θα διαρκέσει 24 μήνες.

Ενδιαφέρον από τους Κινέζους για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Εντονο ενδιαφέρον της Κίνας για επενδύσεις στην Ελλάδα διαπίστωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας κατά την διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Πεκίνο. όπως τόνισε με δηλώσεις από την κινεζική πρωτεύουσα θα οφέλη από την αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας των Κίνας στην Ελλάδα είναι προφανή και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επένδυση της Cosco (αναλυτικό ρεπορτάζ σελ. 12 ).


Ο κ. Κούρκουλας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κλάδους για τους οποίους υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πόροι μόνο με Μητρώα Δεσμεύσεων

«Λεφτά από δω και πέρα μόνον σε φορείς και σε δήμους με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που τηρούν Mητρώο Δεσμεύσεων» είπε χθες από τη Bουλή ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών X. Σταϊκούρας αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου.


Mιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Bουλής σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο OKANA μετά τη δραστική περικοπή του προϋπολογισμού του ο κ.

Υπουργείο Οικονομικών: Σχέδιο εξόφλησης των οφειλών του Δημοσίου με αυστηρούς ελέγχους.

Ελάχιστο ή και μηδενικό θα είναι το ποσό που θα καταβληθεί εντός τους 2012 στους προμηθευτές του Δημοσίου καθώς το υπουργείο Οικονομικών καθιερώνει αυστηρούς ελέγχους για τη νομιμότητα των απαιτήσεων ελεγκτικούς μηχανισμούς στα υπουργεία και τους φορείς ενώ εφόσον η δόση εκταμιευτεί στις 13 Δεκεμβρίου τα χρονικά περιθώρια θα είναι πολύ στενά.


Ταυτόχρονα θα εφαρμοστεί η αρχή του συμψηφισμού των απαιτήσεων έναντι οφειλών των προμηθευτών προς την εφορία ή προς ασφαλιστικά ταμεία και θα αποδοθεί το υπόλοιπο ποσό. Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δεσμεύτηκε πάντως ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα εξοφληθεί το σύνολο του ποσού των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τα οποία στο τέλος του Σεπτεμβρίου έφταναν σε 931 δισ. ευρώ. Ο κ.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 2013.

 

Το ΕΤΕΕ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του:

 

Α)ενημερώνει κάθε εβδομάδα με e-newsletter για τα οικονομικά-πολιτικά-επιχειρηματικά νέα της Τουρκίας

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ

Ρευστότητα 93 δισ. στην αγορά

 
«Ενέσεις» ρευστότητας της αγοράς αναπτυξιακές δράσεις και αυστηρή εποπτεία του προϋπολογισμού κάθε υπουργείου είναι το τρίπτυχο των στόχων που έθεσε ο Αντ.

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων.

Μέσω του ΛΑΕΚ για απασχολούμενους σε επιχειρήσεις με προσωπικό από 1-25 άτομα.
Νέο πρόγραμμα κατάρτισης μέσω του ΛΑΕΚ για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν από 1-25 άτομα θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ.


Η Επιτροπή Διαχείρισης του ΛΑΕΚ με τη με αριθμ. 1079/25/3-7-2012 απόφασή της η οποία εγκρίθηκε με τη με αριθμ. 2120/32/17-07-2012 απόφαση του δ.σ.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/