Αρχείο - Φεβ 2011

Φεβρουάριος 17

Διοργάνωση 1ου Σεµιναριου Εξωστρέφειας "How to do Business in the USA".

Το Επιµελητήριο Εύβοιας σας ενηµερώνει ότι στα πλαίσια δράσης της Ελληνο-Αµερικανικής Επιχειρηµατικής Πρωτοβουλίας (ΑΗΕΙ) το Ελληνο-Αµερικανικό Εµπορικό Επιµελητήριο διοργανώνει το 1ο Σεµινάριο Εξωστρέφειας How to do Business in the USA την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Athens Hilton.

Ο σκοπός του 1ου Σεµιναρίου Εξωστρέφειας είναι να παρουσιάσει στην Ελληνική επιχειρηµατική κοινότητα τη µεγαλύτερη αγορά στον κόσµο τις στρατηγικές και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Ελληνικές εταιρείες ώστε να πρωθήσουν κάθε εµπορική συναλλαγή µε τις ΗΠΑ και να προβούν σε επιτυχηµένες εµπορικές συµφωνίες.


Για λεπτοµέρειες κάντε κλικ εδώ

Φεβρουάριος 14

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα» .

00011223.jpg

 

Οι Επιχειρήσεις των τομέων Μεταποίησης Κατασκευών Υπηρεσιών και Χονδρικού εμπορίου επιχορηγούνται έως 50% ανεξαρτήτως μεγέθους.

Το νέο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ αποσκοπεί στην ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων ανεξαρτήτως μεγέθους οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης κατασκευών υπηρεσιών και χονδρικού εμπορίου.

Οι Επιχειρήσεις του κλάδου που επιθυμούν να προχωρήσουν σε επενδύσεις με

Φεβρουάριος 10

Τροποποιημένο πρόγραμμα επιχορήγησης θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση εργοδοτικών εισφορών.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σας ενημερώνει για το τροποποιημένο πρόγραμμα επιχορήγησης 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας σε Επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του Ιδιωτικού τομέα.

Ξεκίνησε την Τρίτη 8/2/2011 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή εργοδοτών του Ιδιωτικού τομέα στο τροποποιημένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση ( για διάστημα 12 μηνών) 200.000 θέσεων παράλληλα τη διατήρηση τουλάχιστον 400.00 θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα 18 μηνών.

Φεβρουάριος 9

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Η Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 4/2/2011 με απόφασή της εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αφορούν την αυτόφωρη διαδικασία και τις ποινές φυλάκισης και ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών όχι μόνο την επαναδιατύπωση των συγκεκριμένων άρθρων αλλά την πλήρη απόσυρσή τους αφού το ήδη υφιστάμενο πλαίσιο είναι αυστηρό και το μόνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή του.

 

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.

Φεβρουάριος 3

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά την τροποποίηση του ορισμού του επιτοκίου αποπληρωμής των δανείων.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

To Επιμελητήριο Εύβοιας απέστειλε επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία με την οποία ζητά την τροποποίηση του ορισμού του επιτοκίου αποπληρωμής των δανείων στήριξης που έλαβαν το 2007 οι πυρόπληκτες επιχειρήσεις.
Το Επιμελητήριο Εύβοιας προέβη για άλλη μια φορά στην ανωτέρω ενέργεια λόγω των νέων δεδομένων που επέβαλλε η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας με τις όποιες δυσμενείς επιπτώσεις της στην επιχειρηματικότητα και κυρίως στην οικονομία της χώρας.

Φεβρουάριος 2

Θέσεις Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Τις Θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο υπέβαλε ο Πρόεδρος της κ.Γεώργιος Κασιμάτης δια του συμμετέχοντα -στη σχετική διαβούλευση του Υπουργείου Οικονομικών-Γενικού της Γραμματέα κ.Παναγιώτη Αγνιάδη.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.

Φεβρουάριος 1

Οργανώθηκε Εκπαιδευτική Αποστολή στην Ισπανία 2η Ροή.

Spain_Flag_Wavy.jpg

Στα πλαίσια του προγράμματος «Leonardo Da Vinci» με τίτλο Σχεδίου «Πρακτικές Πράσινης Επιχειρηματικότητας : αλλαγή ήδη υφιστάμενων επιχειρήσεων - μικρών μεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων - σε πράσινες επιχειρήσεις» το Επιμελητήριο Εύβοιας διοργάνωσε εκπαιδευτική αποστολή στην Ισπανία διάρκειας 14 ημερών (17/1/2011 έως 30/1/2011).

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/