Αρχείο - Μαρ 2010

Μάρτιος 31

Ρύθμιση Οφειλών στο Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ.

Με τις διατάξεις του άρθρου 19 ν. 3833/2010 (ΦΕΚ. 40/τ.Α /15-03-2010) παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους εργοδότες που οφείλουν στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν την οφειλή τους με το νέο σύστημα πάγιων διατάξεων ρύθμισης οφειλών.

Ειδικότερα οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα:

  A) Εφάπαξ εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών με έκπτωση 40% επί των προσθέτων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών).

  B) Ρύθμιση με τμηματική καταβολή των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 20% επί των προσθέτων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών).

Μετάταξη Ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ σε ανώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 5/07 την 1-1-2010 ασφαλισμένοι που είχαν συμπληρώσει τρία έτη ασφάλισης (36 μήνες) στην ίδια υποχρεωτική ασφαλιστική κατηγορία του ΟΑΕΕ μετατάχθηκαν στην αμέσως ανώτερη υποχρεωτική ασφαλιστική κατηγορία.

Με βάση τα παραπάνω έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία μαζικών ανακατατάξεων των ασφαλισμένων του Οργανισμού σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Οι ανακατατάξεις πραγματοποιούνται αυτόματα από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε εκτός από τις περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίος ο έλεγχος από το Περιφερειακό τμήμα για τον σωστό χρόνο μετάταξης.

Ρύθμιση καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ.

Σε νέους όρους τμηματικής εξόφλησης των οφειλόμενων εισφορών υπάγονται οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ με βάσει τις διατάξεις του αρ. 19 του Ν 3833/10.


Μετά από αίτηση του ασφαλισμένου παρέχεται η ευχέρεια της τμηματικής καταβολής ή της εφάπαξ εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών από εισφορές με μηδενική προκαταβολή πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις καθώς επίσης και ποσών που εισπράττονται από τον Οργανισμό για λογαριασμό τρίτων.

Σχετική η υπ αρ. 27/2010 εγκύκλιος του ΟΑΕΕ.

Για να δείτε όλη την εγκύκλιο 27/2010 πατήστε εδώ.

Μάρτιος 30

Διεθνής Έκθεση κρασιού Prowein 2010.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας στα πλαίσια της προβολής και προώθησης των Ευβοϊκών Προϊόντων συμμετείχε για άλλη μία φορά με περίπτερο σε Διεθνή Έκθεση. Η Έκθεση αυτή ήταν η Διεθνής Έκθεση κρασιού PROWEIN 2010 που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ από 21-23 Μαρτίου 2010.

18000.JPG

 

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου συμμετείχαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους οι Ευβοϊκές Επιχειρήσεις:

1. Ε.

Παράταση Υποβολής Φορολογικής Ασφαλιστικής ενημερότητας.


Παρατείνεται ο χρόνος υποβολής της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τους επιχειρηματίες επαγγελματίες ή αγρότες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις διατάξεις του νόμου 3816/2010 για τη «Ρύθμιση επιχειρηματικών επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα».

Μάρτιος 22

Η Ασφαλιστική Ενημερότητα από το ΙΚΑ.

 α. Απαλλάσσονται από τη προσκόμιση βεβαίωσης ασφ/κής ενημερότητας: οι δικαιούχοι αμοιβών από εξαρτημένη εργασία οι Δημόσιες υπηρεσίες ΝΠΔΔ ( εκτός Δήμων Κοινοτήτων Δημοτικών Κοινοτικών ή Διαδημοτικών Επιχ/σεων ) οι αγρότες υπό προϋποθέσεις οι δικαιούχοι στεγαστικών δανείων για τη παροχή υποθήκης κλπ.

  • Δεν απαιτείται προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας για την είσπραξη εκκαθαρισμένων απαιτήσεων από το Δημόσιο ΝΠΔΔ ΟΤΑ κλπ.

Μάρτιος 17

Μελέτη:"Οδηγός Μεγάλων Καναλιών Διανομής στην Ιταλία".

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού προξενείου του Μιλάνου στην Ιταλία συνέταξε μελέτη με θέμα Οδηγός Μεγάλων Καναλιών Διανομής στην Ιταλία.

Στην μελέτη παρουσιάζεται και αναλύεται το μέγεθος και η δομή της αγοράς των διατροφικών προϊόντων στην Ιταλία η τιμολογιακή πολιτική τα μεγάλα κανάλια διανομής ( υπεραγορές και σούπερ μάρκετ) καθώς και οι καταναλωτικές συνήθειες των Ιταλών.

 Στην εν λόγω μελέτη γίνεται αναφορά και σε επί μέρους θέματα όπως το κρασί και την ελιά καθόσον υπήρχαν σχετικά ερωτήματα προς το Γραφείο μας.

Εκπαιδευτική Αποστολή στην Ιταλία.

           Εκπαίδευση και Πολιτισμός στη Βόρεια Ιταλία.

22222.JPG

Στα πλαίσια του προγράμματος Leonardo Da Vinci με τίτλο Σχεδίου «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού» το Επιμελητήριο Εύβοιας διοργάνωσε και την 2η Εκπαιδευτική Αποστολή στην Ιταλία διάρκειας 14 ημερών (1 έως 14/3/2010).

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr