ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Το Επιμελητήριο Εύβοιας μετά από ενημέρωση-συζήτηση σε έκτακτη διευρυμένη συνεδρίαση αυτού, στις 9 Δεκεμβρίου 2014, αποφάσισε ομόφωνα (Μέλη ΔΣ, Φορείς κλπ) την έκδοση του παρακάτω Ψηφίσματος.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Λάβαμε γνώση του κατατεθέντος νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το οποίο η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός εισήγαν προς ψήφιση στη Βουλή και αυτό παρά τις σοβαρές ενστάσεις που εκφράζει σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας και οδήγησε τους δικηγόρους σε αποχή διαρκείας.

Ειδικά, ως προς το κεφάλαιο της Αναγκαστικής Εκτέλεσης, οι αλλαγές που προτείνονται είναι σαρωτικές. Εκείνο δε, που παρατηρεί κανείς είναι ότι όλες είναι σε βάρος των οφειλετών και πλήττουν καίρια τα δικαιώματα για τους εργαζόμενους αλλά και το Δημόσιο και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Είναι δε προφανές ότι όλες οι προτεινόμενες ρυθμίσεις εξυπηρετούν τις τράπεζες και οργανωμένα συμφέροντα. Οι τράπεζες τις οποίες ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του ενίσχυσε με απόφαση της κυβέρνησης γίνονται τώρα οι πρωταγωνιστές και αποκτούν και τον πρώτο λόγο στην περιουσία των αδύναμων οφειλετών-ελλήνων πολιτών. Η δυνατότητα για πολλαπλές κατασχέσεις, η κατάργηση των επιδόσεων των περιλήψεων των κατασχετηρίων εκθέσεων, ο αποκλεισμός της δυνατότητας προσφυγής στον Άρειο Πάγο, η διαφοροποίηση της σειράς των δανειστών στον πίνακα κατάταξης, προκαλούν κυριολεκτικά τρόμο σε όποιον αντιλαμβάνεται τη σημασία τους. Η κατάργηση και αντικατάσταση διατάξεων που για δεκαετίες ίσχυσαν και προστάτευσαν το μείζον αγαθό της περιουσίας που και το Σύνταγμά μας και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) προστατεύουν με σειρά διατάξεων, προς όφελος μάλιστα των τραπεζών, δημιουργεί τεράστια ανησυχία και ανασφάλεια τόσο στους πολίτες, όσο και στον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο, που αντιλαμβάνεται πλέον ότι, χωρίς καμία προστασία, μπορεί άμεσα να απολέσει την περιουσία του.

Όλα τούτα συμβαίνουν μετά από μία μακρά περίοδο που όλοι οι Έλληνες έχουν δεχθεί αλλεπάλληλα και σοβαρά πλήγματα στην περιουσιακή τους κατάσταση και έχουν δει θεμελιώδη δικαιώματά τους να καταπατούνται.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε σε συστράτευση όλους τους φορείς και τους πολίτες ώστε ν’ αποτραπεί η ψήφιση του άνω νομοσχεδίου.

Απευθύνουμε έκκληση στην Κυβέρνηση και στον αρμόδιο Υπουργό ν’ αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος για ακόμη μία φορά αντιμετωπίζει μία επίθεση, προς όφελος των τραπεζών και των ισχυρών οικονομικών παραγόντων.

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δελτίο Τύπου: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Αρχείο ΨΗΦΙΣΜΑ498.62 KB

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/