Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά παράταση της προθεσμίας για την εγκατάσταση POS στις επιχειρήσεις

 

Την παράταση της προθεσμίας για την εγκατάσταση POS στις επιχειρήσεις ζητά το Επιμελητήριο Εύβοιας, με επιστολή του Πρόεδρου Κου Λιονάκη, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ και τον Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Συγκεκριμένα μετά την ανακοίνωση από το Υπουργείο της καταληκτικής προθεσμίας  - 27 Ιουλίου 2017 -  για την εγκατάσταση POS από τουςεπαγγελματίες στις επιχειρήσεις τους και την επιβολή διοικητικού προστίμου 1.500 ευρώ στους παραβάτες, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επισήμανε στους αρμοδίους Υπουργούς, ότι αυτή τη χρονική περίοδο – που αποτελεί την κορύφωση του καλοκαιριού – η εφαρμογή του μέτρου θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην αγορά και θα επιφέρει σημαντικές απώλειες εσόδων από τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Λιονάκης θεωρώντας ότι επιβάλλεται η προσαρμογή των επαγγελματιών να γίνει σε μια λιγότερο  ‘’ ευαίσθητη ‘’  για την επιχειρηματικότητα, χρονική περίοδο ζήτησε την τρίμηνη παράταση όλων των ανωτέρω προθεσμιών. υπενθυμίζοντας την τραγική κατάσταση των ήδη εξοντωμένων οικονομικά μικρομεσαίων  επιχειρήσεων. 

Δελτίο Τύπου: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Αρχείο dt_paratasi_pos.rtf156.57 KB

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/