Τελετή Ενθρόνισης του εκ Χαλκίδος Παναγιώτατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεου

 

Στην Τελετή Ενθρόνισης του εκ Χαλκίδος Παναγιώτατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεου, παρέστη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης, εκπροσωπώντας θεσμικά το Φορέα, συνοδευόμενος από τον κ. Βασίλη ΒαρελάΥπεύθ. ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεωντου Φορέα.    

Η Τελετή Ενθρόνισης πραγματοποιήθηκε με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, στον καθεδρικό ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Μητροπολίτη Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ ως εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Στον Παναγιώτατο Νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, ο οποίος διακόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων καταθέτοντας ένα εξαιρετικά αξιομνημόνευτο ποιμαντορικό έργο, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μετέφερε τα εξής :

“Νιώθοντας ιδιαίτερη περηφάνια ως Ευβοείς για την Ενθρόνισή σας, παρακαλώ όπως δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια καθώς και όλων των συνεργατών μου στο Επιμελητήριο Εύβοιας. Σας μεταφέρω την εκ βαθέων Πίστη όλων μας, ότι η Ενάρετη Εκκλησιαστική σας εμπειρία, ο Πνευματικός και ο Ψυχικός σας πλούτος, η Αξιοσύνη σας και η φέρελπις Εκκλησιαστική φωνή σας, θα συντελέσουν στην δημιουργία ενός πολύ σπουδαίου Θεάρεστου έργου, που θα σας στέψει ως έναν, εκ των πλέον Άξιων και Φωτεινών Ποιμεναρχών της Θεσσαλονίκης. Η Σκέψη μας, ο Σεβασμός και η παντοτινή Αγάπη όλων μας θα είναι μαζί σας”.

Από το Επιμελητήριο Εύβοιας προσφέρθηκε στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, γκραβούρα της παλαιάς Χαλκίδας σε ανάμνηση της γενέτειρας του.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/