Αρχείο - Ιουλ 2013

Ιούλιος 31

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΑΑΕ"

Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας ...

Για να διαβάσετε την ανακοίνωση κάντε κλικ εδώ.

Για να διαβάσετε το έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος κάντε κλικ εδώ.

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Έπσαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι υπογραφές μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών και των εκπροσώπων της αγοράς για την συμφωνία απονομής ειδιόύ σήματος στις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλήσουν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ.Η συμφωνία τίθεται σε ισχύ από την 1η Αυγούστου.

Οι υπουργοί Τουρισμού Όλγα ΚεφαλογιάννηΟικονομικών Γιάννης ΣτουρνάραςΑνάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς συνομολόγησαν τη σχετική συμφωνία με τους εκπροσώπους της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών -Βιοτεχνών-Εμπόρων του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Η συμφωνία που βασίζεται σε πρακτική που εφαρμόστηκε στην Γαλλία προβλέπει την απονομή ειδικού σήματος στις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλίσουν την μείωση του ΦΠΑ στις τι

Ιούλιος 30

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ:ΔΙΠΛΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ T?V HELLAS

 

 Ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης T?V HELLAS μέλος του T?V NORD GROUP ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη διπλή πιστοποίηση Ποιότητας για την Ολυμπιακή Ζυθοποιία αναφορικά με τα πεδία  «Παραγωγή Συσκευασία και Διάθεση Ζύθου» με βάση τα πρότυπα ISO 9001:2008 και ISO 22000:2005.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «οι εργασίες επιθεώρησης πραγματοποιήθηκαν στις σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας και στο εργοστάσιο της στη Ριτσώνα Ευβοίας.
Η πιστοποίηση της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας αφορά στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας και συγκεκριμένα στα στάδια παραλαβής των πρώτων υλών την παραγωγή ζύθου και τη διάθεση στην αγορά του τελικού προϊόντος αποδεικνύοντας στην πράξη τη φιλοσοφία και την ευαισθησία της εταιρείας για την ποιότητα και την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων της.

Ιούλιος 29

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

 

Εναν μίνι-οδηγό για τις χρηματοδοτήσεις που μπορούν να αναζητήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχει ετοιμάσει το υπουργείο Ανάπτυξης.
Πρόκειται για πηγές ρευστότητας και οι οποίες αφορούν σε δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων μέσω των ελληνικών τραπεζών σε τραπεζικά δάνεια ή εγγυήσεις με τη στήριξη του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) καθώς και σε τραπεζικές χρηματοδοτήσεις μέσω του προγράμματος Jeremie.
Άλλη μία πηγή χρηματοδότησης που σύντομα θα ανοίξει είναι ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων» συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά τα δάνεια ενδιαφέρουν σχεδόν όλους τους κλάδους της επιχειρηματικής και επαγγελματικής δραστηριότητας με ευνοϊκά επιτόκια από 45% έως 65% ανάλογα με την τράπεζα και αυτά έχουν να κάνουν είτε για κεφάλαια κίνησης είτε για επενδύσεις.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 9 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

Τα «μελισσοκομικά προγράμματα» είναι συγχρηματοδοτούμενα σε ποσοστό 50% από την Ευρωπαϊκή Ενωση και 50% από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στην έγκριση εννέα προγραμμάτων που αποσκοπούν στη βελτίωση της παραγωγής μελιού στη χώρα μας προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Τα προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθούν την τριετία 2014-2016. Σημειώνεται ότι το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 9% περίπου του συνολικού ποσού που διαθέτει η Ε.Ε. για τα 28 πλέον κράτη-μέλη.
Τα «μελισσοκομικά προγράμματα» είναι συγχρηματοδοτούμενα σε ποσοστό 50% από την Ευρωπαϊκή Ενωση και 50% από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι μέσω της υλοποίησης δράσεων διαρθρωτικού χαρακτήρα να βελτιωθούν οι συνθήκες παραγωγής και εμπορίας των μελισσοκομικών προϊόντων της Ε.Ε. και να στηριχθεί ο τομέας της μελισσοκομίας.

Ιούλιος 25

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε στις 24.7.2013 στο Επιμελητήριο ευρεία σύσκεψη του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Ευβοίας μετά από πρόσκληση που απεύθυνε η πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος κα Κόλλια- Βότση Σοφία προκειμένου να συζητηθούν θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της Εύβοιας...

Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Σε διαπραγματεύσεις με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) για τη μείωση των τελών που καλούνται να καταβάλλουν οι επιχειρήσεις για την αναπαραγωγή μουσικής (μπαρ εστιατόρια κοκ) βρίσκονται τα επιμελητήρια της χώρας. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες έχει συσταθεί και διεπιμελητηριακή επιτροπή για το θέμα επικεφαλής της οποίας ανεπισήμως έχει τεθεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στυλιανός Μωραΐτης. Πέραν όμως των διαπραγματεύσεων μεταξύ επιμελητηρίων και ΑΕΠΙ το θέμα παρακολουθείται και από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου η οποία έχει απευθυνθεί στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) προκειμένου και αυτός με τη σειρά του να υποστηρίξει την αναπροσαρμογή του αμοιβολογίου της ΑΕΠΙ στις σημερινές συνθήκες.

Ιούλιος 22

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΕ ΜΕΛΗ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Στη δημιουργία παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής προχωρούν η ΓΣΕΒΕΕ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με στόχο την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας σε μέλη της ΓΣΕΒΕΕ χωρίς ασφάλιση.
Τις 577.000 έχουν φτάσει οι ανασφάλιστες οικογένειες που αριθμούν πάνω από ενάμισι εκατομμύριο πολιτών και βρίσκονται σε πλήρες ασφαλιστικό κενό χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γ.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/